Jeżeli jesteś miłośniczką ziemniaków to na pewno nie potrafisz oprzeć się pysznym frytkom. Ta smaczna i niezwykle chrupiąca przekąska niestety jest bardzo kaloryczna bowiem najczęściej przyrządza się ją w głębokim tłuszczu. Istnieje jednak możliwość upieczenia doskonałych frytek w piekarniku. W tym przypadku możesz ograniczyć ilość tłuszczu do minimum!
Takie domowe frytki posiadają wiele zalet. Są one przyrządzone z prawdziwego ziemniaka, a nie mączki ziemniaczanej. Poza tym, piekąc je w piekarniku znacząco obniżasz ich wartość kaloryczną. Oczywiście dla dobra sylwetki nie przesadzaj z częstotliwością spożywania tego dania.
Jeśli zdecydowałaś się na przygotowanie frytek w domu to z całą pewnością przydadzą ci się porady dotyczące tego w jaki sposób sprawić, aby były one nieziemsko chrupiące i złociste oraz jakie przyprawy wykorzystać w celu podkreślenia ich smaku. Przygotuj kubki smakowe na niezwykłe doznania, bo wkrótce zjesz najlepsze frytki swojego życia!