Surówka do ryby smażonej

Większość z nas uwielbia dania z rybrybę w sosie śmietanowym lub pomidorowym, czy upieczoną z czosnkiem, koprem i masłem. Często sięgamy także po kotlety rybne lub smażone filety. Jednak decydując się na takie dania nie należy zapominać o odpowiednich dodatkach. Jaką surówkę najlepiej dobrać do smażonej ryby?

W towarzystwie ryby z patelni doskonale sprawdza się surówka z kiszonej kapusty. Aby ją przygotować wystarczy pokroić kapustę, dodać starte jabłko, cebulę, cukier, sól, pieprz oraz olej. Ta słodko-kwaśna surówka doskonale skomponuje się ze smażoną rybą.

Danie rybne podawać można także z surówką z marchwi. Warzywo należy zetrzeć na tarce, dodać starte jabłko i doprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem.

Smażoną rybę komponować można z surówką z młodej kapusty z dodatkiem marchwi, soku z cytryny i majonezu lub śmietany. Danie to doskonale smakuje również z surówką z selera, do którego także dodać należy odrobinę jabłka, śmietanę, sok z cytryny i cukier.

Powiązane Tematy

Tematy

Zobacz wszystkie