jak zrobić frytki w piekarniku

Jeżeli jesteś miłośniczką ziemniaków to na pewno nie potrafisz oprzeć się pysznym frytkom. Ta smaczna i niezwykle chrupiąca przekąska niestety jest bardzo kaloryczna bowiem najczęściej przyrządza się ją w głębokim tłuszczu. Istnieje jednak możliwość upieczenia doskonałych frytek w piekarniku. W tym przypadku możesz ograniczyć ilość tłuszczu do minimum!

Takie domowe frytki posiadają wiele zalet. Są one przyrządzone z prawdziwego ziemniaka, a nie mączki ziemniaczanej. Poza tym, piekąc je w piekarniku znacząco obniżasz ich wartość kaloryczną. Oczywiście dla dobra sylwetki nie przesadzaj z częstotliwością spożywania tego dania.

Jeśli zdecydowałaś się na przygotowanie frytek w domu to z całą pewnością przydadzą ci się porady dotyczące tego w jaki sposób sprawić, aby były one nieziemsko chrupiące i złociste oraz jakie przyprawy wykorzystać w celu podkreślenia ich smaku. Przygotuj kubki smakowe na niezwykłe doznania, bo wkrótce zjesz najlepsze frytki swojego życia!

Produkty, które powinny być zawsze na talerzu razem

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie