jak przyrządzić łososia na patelni

Łosoś stanowi źródło cennego dla organizmu pełnowartościowego białka. Co więcej, kryje on w sobie zdrowe kwasy tłuszczowe, które przyczyniają się między innymi do obniżenia poziomu złego cholesterolu we krwi. Poza tym, omega-3 zawarte w łososiu doskonale wpływają na kondycję skóry. To właśnie z tego względu powinnaś zadbać o to, aby w twoim tygodniowym menu przynajmniej dwa razy znalazły się ryby.

Łososia można przyrządzić na wiele różnych sposobów. Jeżeli zależy ci na tym, aby był on pokryty złocistą, chrupiąca skórką i jednocześnie soczysty w środku – usmaż go na patelni. Wystarczy kilka minut smażenia, aby ryba ta była gotowa do spożycia. Co ciekawe, wcale nie musisz do tego procesu dodawać tłustego oleju. Łosoś sam w sobie jest tłusty i w trakcie smażenia wytopi się z niego spora ilość tłuszczu. Z tego względu najlepiej smażyć go na patelni grillowej. W ten sposób można uzyskać pełnowartościowy, zdrowy posiłek. Dowiedz się, w jaki sposób doprawić łososia, aby po usmażeniu był doskonały w smaku!

Powiązane Tematy

Tematy

Zobacz wszystkie