gotowanie na parze przepisy

Zdjęcie warzyw na parze / Shutterstock

Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów na przyrządzanie ulubionych potraw. Przyzwyczailiśmy się do przygotowywania na parze drobiu, ryb i warzyw, jednak to nie jedyne produkty, które nadają się do parowaru.

Swój dzień z daniami gotowanymi na parze można rozpocząć już od śniadania i przygotować jajecznicę. Dodaj do niej szczypiorek i estragon – w ten sposób twoje śniadanie będzie jeszcze zdrowsze. Na obiad zrób mięso z warzywami. Mogą to być żeberka na parze lub ryba. Podajmy je z ugotowanymi warzywami. Jak gotować warzywa na parze? Wszystko zależy od tego, jakie wybierzemy.

Jak widać, gotowanie na parze daje nam wiele możliwości. Podstawą jest jednak wybór najlepszego parowaru. Zastanówmy się, czy nie będzie on tylko kolejnym sprzętem na kuchennej półce. Jeżeli jednak jesteśmy zdecydowani na zmianę nawyków żywieniowych, rozpoczęcie gotowania na parze będzie właściwym krokiem.

Powiązane Tematy

Tematy

Zobacz wszystkie