dania z filetów z kurczaka

Filet z kurczaka jest niezwykle uniwersalnym daniem, które można przyrządzić na wiele sposobów – na słodko, na ostro lub z ziołami. Można z niego zrobić zarówno pyszne kotlety drobiowe, jak i dodać do sałatki czy zapiekanki makaronowej lub ryżowej. Świetnie komponuje się zarówno z egzotycznymi składnikami, takimi jak ananas, jak i z bardziej tradycyjnymi produktami – np. pieczarkami.

Pierś z kurczaka należy do naszych ulubionych produktów spożywczych. Chętnie wykorzystujemy ją podczas śniadania, przyrządzając zdrową kanapkę z kurczakiem i warzywami, a także w porze lunchu, na przykład w formie pożywnej sałatki. Na obiad najchętniej sięgamy po kotlety w panierce, ziołach czy cieście lub po kurczaka w sosie czy śmietanie. Niesłabnącą popularnością cieszy się także grillowana pierś z kurczaka. Drobiowe danie z powodzeniem podawać można z ziemniakami, ryżem lub kaszą, a także wszelkiego rodzaju sałatkami i surówkami.

7 sposobów, aby wychować szczęśliwe dziecko

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie