Chleb czosnkowy - jak go zrobić?

Chleb czosnkowy to świetna przekąska na imprezę, ale także pomysł na kolację dla wszystkich, którym znudziły się zwykłe, tradycyjne, szare i nieciekawe kromki z wędliną i pomidorem. Właściwie do tego dania bardziej pasowałaby nazwa: kanapki czosnkowe. Przyrządzisz je szybko, a efekt jest murowany. I nie mam tu na myśli tylko intensywnego zapachu z ust.

Przygotuj:

  • bagietki
  • kostkę masła
  • 3 ząbki czosnku
  • suszone oregano
  • sól, pieprz

Krok 1
By przygotować chleb czosnkowy, potrzebne jest najpierw odpowiednie masło. Wyjmij je z lodówki i pozostaw na noc, bo musi być miękkie.

Krok 2
Teraz dodaj do niego czosnek, oregano, sól i pieprz. I proszę, masło czosnkowe już zrobione.

Krok 3
Jak zrobić chleb czy raczej kanapki czosnkowe? Posmaruj bagietki masłem (wcześnie musisz je oczywiście rozkroić na pół) i włóż do piekarnika.

Krok 4
W piekarniku powinno być 200 stopni. Piecz chleb z przyprawami do momentu, kiedy zrobi się rumiany.

Krok 5
Chleb czosnkowy już gotowy. Świetnie pasuje do pomidorów z mozzarellą.

Zobacz również: Sprawdzone sposoby na szybkie spalanie kalorii

 

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze