Jak temperatura w lodówce jest najlepsza?

Jeśli zastanawiasz się jaka temperatura w lodówce jest najlepsza, to zaraz poznasz odpowiedź. Dowiesz się także jak przechowywać w niej warzywa, aby dłużej pozostawały świeże i co zrobić, by tłuszcz wlany na patelnię nie pryskał. A może chciałabyś żeby twój rosół miał piękny złocisty kolor? Przekonaj się, że jego uzyskanie wcale nie jest trudne.

Krok 1
Prawidłowa temperatura w lodówce nie powinna spaść poniżej 4 stopni Celsjusza.

Krok 2
By warzywa przechowywane w lodówce dłużej zachowały świeżość należy wyścielić pojemnik kilkoma warstwami suchego ręcznika kuchennego. Pochłonie nadmiar wilgoci.

Krok 3
Przechowując jabłka, sałatę czy marchew pamiętaj, by umieścić je w torbie z otworami. Muszą mieć dostęp powietrza.

Krok 4
Nie możesz znieść tłuszczu pryskającego na całą kuchnię? Zanim wlejesz go na patelnię, przetrzyj ją wacikiem nasączonym octem.

Krok 5
Jeśli chcesz, by twój rosółmiał ładny kolor, wrzuć do niego kawałek suchego żółtego sera.

 

Zobacz również: Produkty, które powinny być zawsze na talerzu razem

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze