Naleśniki z warzywami

Pożywne ciasto z pełnym wartości odżywczych nadzieniem? Czemu nie! Taki posiłek pozostawia w żołądku przyjemne uczucie sytości, a do tego dostarcza nam sporo witamin. Jaki farsz do naleśników możemy użyć, aby wzbogacić ich smak?

Farsz na naleśniki
 
Przygotujemy go drobno siekając wybrane składniki i łącząc je z sosem. Dobrze sprawdzi się także dodatek sera żółtego, który rozpuszczając się podczas podsmażania naleśników ładnie połączy składniki i zapobiegnie ich wypadaniu.
 
Naleśniki wegetariańskie
 
Ugotowane i drobno posiekane warzywa, takie jak: marchew, pietruszka, brokuły łączymy wraz z zeszkloną cebulką oraz podsmażoną bułką tartą. Innym wartym polecania rozwiązaniem jest połączenie smażonych na maśle pieczarek wraz z cebulką, pomidorem oraz serem żółtym. Do takiej mieszanki świetnie sprawdzi się sos czosnkowy.
 
Naleśniki ze szpinakiem
Aby je przygotować wystarczy podsmażyć szpinak na patelni, a następnie dodać do niego ser feta lub twarożek i ubić masę na jednolitą papkę. Farsz doprawiamy jedynie solą, a chcąc nadać jej bardzie wyrazistego smaku możemy także podczas podsmażania szpinaku dodać kilka ząbków czosnku. Naleśniki podajemy wraz ze stopionymi kawałkami masełka na wierzchu.
 
Jakie nadzienie do naleśników Wy byście polecili?

Zobacz również: 10 urodowych trików, które musisz znać

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze