Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem bez pieczenia – Wodzisław

Nie każdy z nas może się pochwalić talentem kulinarnym. A nawet jeżeli go mamy, niekoniecznie łączy się on z zamiłowaniem do pieczenia ciast. Panowie na przykład uwielbiają popisywać się wyszukanymi daniami na bazie mięsa i ryb, a do słodyczy nie mają cierpliwości. Przydałby się jednak deser jako ukoronowanie obiadu dla przyjaciół? Nic prostszego – wystarczy zawsze mieć pod ręką zestaw do przygotowania ciasta zamknięty w jednym pudełku. Torcik wiśniowy Wodzisław powstaje w mig z gotowych składników w proszku, musimy tylko dodać masło, mleko i owoce z kompotu, czyli to, co każdy z pewnością znajdzie na półce domowej spiżarni.

Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem Wodzisław to sposób na szybki i łatwy deser, z którego wykonaniem poradzi sobie nawet debiutant w kuchni. Niemal wszystkie składniki znajdziemy w opakowaniu: mieszankę do przygotowania ciasta, mieszankę do kremu i galaretkę o smaku wiśniowym. Musimy tylko mieć w domu masło albo margarynę, 3 szklanki mleka i słoik kompotu z wiśni albo czereśni bez pestek. Prawda, że niewiele? A efekt murowany – goście nas nie zaskoczą, a przyjaciele będą zachwyceni, że potrafisz zrobić ciasto z minimum składników w niecałe dwie godziny.

Jak je zrobić? Przygotowujemy znajdującą się w opakowaniu galaretkę z dodatkiem wiśni albo czereśni z kompotu. Ucieramy mikserem masło albo margarynę z mieszanką do ciasta i rozprowadzamy na dnie tortownicy. Następnie miksujemy mieszankę do kremu z zimnym mlekiem. Rozprowadzamy wszystko na spodzie ciasta i wstawiamy do lodówki. Na schłodzonym cieście układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką. Jeszcze tylko godzina chłodzenia w lodówce i ciasto gotowe.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g – 1020 kJ/169 kcal, w porcji (131 g) – 1336 kJ/222kcal

Opakowanie: 475 g zawiera:

  • 200 g mieszanki z kakao o smaku orzechowym do przygotowania ciasta,
  • 200 g mieszanki do przygotowania kremu o smaku śmietankowym,
  • 75 g galaretki o smaku wiśniowym

Cena: ok. 11,80 zł

Informacja prasowa

Zobacz również: Produkty, które powinny być zawsze na talerzu razem

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kuchnia:

Galaretka Niebieska – Wodzisław Lista wigilijnych zakupów – sprawdź, czy pomyślałeś o wszystkim Galaretki Wodzisław Ciasto z czekoladą i błonnikiem – Wodzisław Pasztety warzywne Wodzisław Czekolady Lindt Pyszny, zdrowy obiad w 3 minuty? Teraz to możliwe! Podziel się radością razem z Wawelem biorąc udział w akcji "Z miłości do radości" Składniki do karpatki – Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Pinacolada – Wodzisław 6 najlepszych pomysłów na śniadanie "IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić" - recenzja Pesso Makaron Pszenny Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Lychee Coctail – Wodzisław Pesso Makaron Pszenno-Gryczany Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Blue Ocean – Wodzisław Pesso – jedyny na rynku makaron bez gotowania Wodzisław Wiosenna eksplozja radości Wielkanocne inspiracje od Lindt Nowe Werther’s Original Creamy Filling i pyszny świat karmelu Odchudzasz się? Zjedz sushi! Jak wybrać i porcjować gęś – krótki poradnik Gąska na staropolskim stole Gęsia pierś na sałatce z rukoli i kiełków rzodkiewki

Popularne w tym tygodniu:

Zdrowe wody, czyli pyszne wody smakowe oraz izotoniki Galaretka Pastelowa o smaku Lychee Coctail – Wodzisław Najwyższy czas postawić na zdrowie i zadbać o planetę ZAKOCHAJ SIĘ W SMAKU NOWEJ FANTASII Z WEDLOWSKĄ CZEKOLADĄ