Galaretki Wodzisław

Galaretka Niebieska – Wodzisław

Jeżeli lubisz marzyć o niebieskich migdałach (kto z nas czasem nie lubi…), z pewnością przypadnie Ci do gustu deser w tym kolorze. Galaretka Niebieska ma niezwykłą barwę, która pozwala stworzyć zaskakujące kompozycje: smakowe i wizualne.

Galaretka Niebieska Wodzisław zadowoli każdego łasucha. W jej smaku odnajdzie soczyste owoce lata, a w kolorze lazur śródziemnomorskiego nieba. Galaretkę można przygotować jako samodzielny deser, ale doskonale komponuje się również ze świeżymi i mrożonymi owocami, kremami i bitą śmietaną. Jeżeli nie jesteśmy tradycjonalistami, którzy uznają tylko czerwoną galaretkę na domowym serniku, użyjmy jej do dekoracji ciasta i tortu.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g – 213 kJ/50 kcal

Opakowanie: 75 g (z propozycją podania i przepisem na ciasto „Lazurowe zapomnienie”)

Cena: ok. 1,50 zł

Przepis na „Lazurowe zapomnienie”

Składniki: 4 jaja, ¾ szklanki cukru, 15 dag mąki, ½ opakowania cukru waniliowego Wodzisław 30 g, ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wodzisław, Galaretka Niebieska Wodzisław.

Sposób przyrządzania: Białka ubić na sztywno, dodając na początku ubijania szczyptę soli. Do ubitej piany dosypywać po łyżce cukru, dalej ubijając. Następnie wrzucić po jednym żółtku, ubić. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsypać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do formy lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wyrównać. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (180 stopni), piec około 40 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić do ostygnięcia w formie. Biszkopt polać tężejącą Niebieską Galaretką Wodzisław (można posmarować dowolnym kremem i przybrać owocami).

Zobacz również: Produkty, które powinny być zawsze na talerzu razem

Galaretka Turkusowa – Wodzisław

Nie zawsze możemy sobie pozwolić na urlop pod błękitnym niebem i beztroskie wylegiwanie się nad turkusowym morzem. Gorący piasek marzy się nam zwłaszcza wtedy, gdy u nas plucha i wiatr urywa głowę. Na szczęście w każdej chwili możemy sięgnąć po Galaretkę Turkusową i przygotować na jej bazie deser tropikalny, który z pewnością poprawi nam humor.

Galaretka Turkusowa Wodzisław kryje w sobie smak wielu owoców, przywołując atmosferę lata i dobrej zabawy. Świetną rozrywką jest nawet jej przygotowywanie, bo kolor zaskoczy niejednego smakosza. Można się nią delektować jako samodzielnym daniem, skomponować na jej bazie deser z owocami, kremem albo bitą śmietaną. Doskonale się sprawdzi jako dekoracja tortu lub ciasta, na przykład z wiórkami kokosowymi, ale też każdego innego – mamy pole do popisu dla naszej wyobraźni.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g – 213 kJ/50 kcal

Opakowanie: 75 g (z propozycją podania i przepisem na deser „Piętrowe pyszności”)

Cena: ok. 1,50 zł

Przepis na „Piętrowe pyszności”

Składniki: 1 Galaretka Turkusowa Wodzisław, 1 Galaretka Ametystowa Wodzisław, 1 Galaretka Rubinowa Wodzisław, 1 opakowanie wiórków kokosowych, 1 opakowanie Śnieżki Wodzisław.

Sposób przyrządzania: Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody w osobnych naczyniach. Do szklanych pucharków wylać warstwę Galaretki Rubinowej, a gdy stężeje, posypać ją warstwą wiórków kokosowych. Następnie wylać warstwę tężejącej Galaretki Ametystowej, posypać ją wiórkami kokosowymi i zalać tężejącą Galaretką Turkusową. Czynność tworzenia warstw galaretek i przekładanie ich wiórkami powtarzać do zużycia produktów. Pucharki wstawić do lodówki w celu szybszego zżelowania. Deser udekorować ubitą Śnieżką Wodzisław.

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kuchnia:

Ciasto z czekoladą i błonnikiem – Wodzisław Pasztety warzywne Wodzisław Czekolady Lindt Pyszny, zdrowy obiad w 3 minuty? Teraz to możliwe! Podziel się radością razem z Wawelem biorąc udział w akcji "Z miłości do radości" Składniki do karpatki – Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Pinacolada – Wodzisław 6 najlepszych pomysłów na śniadanie "IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić" - recenzja Pesso Makaron Pszenny Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Lychee Coctail – Wodzisław Pesso Makaron Pszenno-Gryczany Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Blue Ocean – Wodzisław Pesso – jedyny na rynku makaron bez gotowania Wodzisław Wiosenna eksplozja radości Wielkanocne inspiracje od Lindt Nowe Werther’s Original Creamy Filling i pyszny świat karmelu Odchudzasz się? Zjedz sushi! Jak wybrać i porcjować gęś – krótki poradnik Gąska na staropolskim stole Gęsia pierś na sałatce z rukoli i kiełków rzodkiewki Pierś gęsia na bananach i pomarańczach Gęsina – najlepsza wśród drobiu? O wyższości gęsiny nad innymi rodzajami mięs Gulasz z gęsi – również dla dbających o linię

Popularne w tym tygodniu:

Galaretka Niebieska – Wodzisław Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem bez pieczenia – Wodzisław Sernik na zimno z galaretką – Wodzisław Zupy krem Wodzisław – aksamitna porcja warzyw Pasztety warzywne Wodzisław