Ciasto z czekoladą i błonnikiem – Wodzisław

Czekolada ma w sobie niezwykłą moc przyciągania – trudno znaleźć kogoś, kto twierdzi, że jej nie lubi. Jedni wolą mleczną, drudzy gorzką, jeszcze inni – tę z dodatkiem orzechów albo nadziewaną. Amatorzy tego deseru chętnie sięgną również po nowe ciasto Wodzisław o smaku czekolady wzbogacone w kakaowy błonnik. Lekarze cenią zarówno czekoladę, jak i błonnik pokarmowy – ten ostatni poprawia trawienie nawet u osób prowadzących niezbyt aktywny tryb życia.

Ciasto z czekoladą i błonnikiem Wodzisław to coś w sam raz dla łasuchów, którzy potrzebują czasem (na przykład w ciemne, jesienne wieczory) słodkiego „doładowania”. Kostka czekolady jest taka malutka, a my mamy ochotę na nieco większą porcję czekoladowego przysmaku?

To ciasto przygotowuje się bardzo szybko, bo niemal wszystkie składniki potrzebne do jego zrobienia znajdziemy w opakowaniu. Musimy tylko dodatkowo mieć pod ręką to, co zwykle znajduje się w każdej polskiej lodówce, czyli margarynę do pieczenia i jajka. I już po godzinie drzemiący w każdym z nas dziecięcy łakomczuch będzie miał mnóstwo uciechy − dzięki naprawdę małemu nakładowi sił.

Jak je zrobić? Wlewamy do garnka 200 ml wody, dodajemy 150 g margaryny i wsypujemy zawartość torebki nr 1. Wszystko zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu, a potem pozostawiamy do wystygnięcia.

Przygotowujemy sobie foremkę keksową (25 cm), smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką albo kaszą manną. Do wystudzonej już masy dodajemy 3 jajka i zawartość torebki numer 2 – mieszamy i przelewamy do formy. Pieczemy 35–40 minut w temperaturze 200 stopni. Jeżeli lubimy, możemy posypać cukrem pudrem, polać czekoladą albo dodać przed upieczeniem ulubione bakalie.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu według przepisu (przeciętnie): 100 g – 1450 kJ/347 kcal, jedna porcja (60 g) – 870 g/208 g
Opakowanie: 400 g zawiera:

  1. 200 g mieszanki z błonnikiem (torebka nr 1)
  2. 200 g mieszanki z czekoladą (torebka nr 2)
  3. Cena: ok. 6,80 zł

Informacja prasowa

Zobacz również: Produkty, które powinny być zawsze na talerzu razem

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kuchnia:

Pasztety warzywne Wodzisław Czekolady Lindt Pyszny, zdrowy obiad w 3 minuty? Teraz to możliwe! Podziel się radością razem z Wawelem biorąc udział w akcji "Z miłości do radości" Składniki do karpatki – Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Pinacolada – Wodzisław 6 najlepszych pomysłów na śniadanie "IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić" - recenzja Pesso Makaron Pszenny Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Lychee Coctail – Wodzisław Pesso Makaron Pszenno-Gryczany Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Blue Ocean – Wodzisław Pesso – jedyny na rynku makaron bez gotowania Wodzisław Wiosenna eksplozja radości Wielkanocne inspiracje od Lindt Nowe Werther’s Original Creamy Filling i pyszny świat karmelu Odchudzasz się? Zjedz sushi! Jak wybrać i porcjować gęś – krótki poradnik Gąska na staropolskim stole Gęsia pierś na sałatce z rukoli i kiełków rzodkiewki Pierś gęsia na bananach i pomarańczach Gęsina – najlepsza wśród drobiu? O wyższości gęsiny nad innymi rodzajami mięs Gulasz z gęsi – również dla dbających o linię Jak zrobić omlet?