Pesso Makaron Pszenny Wodzisław

Śpieszysz się do pracy i nie w głowie Ci przygotowywanie lunchu? Wydaje Ci się niemożliwe stworzenia takiego, który byłby pożywny, lekkostrawny, łatwy i szybki do wykonania równocześnie? Zanim to stwierdzisz, sięgnij po Pesso Makaron Pszenny, danie nowej generacji.

To makaron, którego nie trzeba gotować, więc zaoszczędzisz mnóstwo czasu: wystarczy zalać go wrzątkiem i po 5 minutach masz gotową bazę do sałatki, którą normalnie zrobiłabyś z ryżem albo makaronem. A na dodatek jest zdrowy i lekkostrawny.

Pesso Makaron Pszenny powstaje wyłącznie ze składników zbożowych, bez dodatku środków spulchniających, stabilizatorów i emulgatorów. W tym przypadku to tylko mąka pszenna i odrobina soli.

Do jego przygotowania wystarczy woda (wrzątek albo w temperaturze pokojowej, a nawet zimna) do zalania porcji potrawy. Po chwili mamy już gotowy makaron, który świetnie zastąpi ten tradycyjny, ale też sprawdzi się w wielu innych rolach: możemy go podać zamiast ryżu i nieśmiertelnych ziemniaków, w duecie z mięsem, rybą, warzywami albo serem. Ma bardzo delikatny, neutralny smak i dlatego będzie świetną bazą do naszych kulinarnych kompozycji. Pasuje do wszystkich sałatek tworzonych zwykle na bazie makaronu albo ryżu. Może być składnikiem porannej zupy mlecznej dla całej rodziny – jej przygotowanie nie zajmie dużo czasu.

Jest lekkostrawny – bez dodatku tłuszczu, jajek, cukru, chemicznych ulepszaczy smaku oraz cholesterolu. Jako produkt zbożowy jest za to skarbnicą naturalnego, roślinnego błonnika, który sprawia, że szybciej jesteśmy w stanie nasycić głód. Zawiera też węglowodany złożone, witaminy oraz sole mineralne.
Wartość odżywcza porcji (45 g) – 165 kcal, a 100 g – 366 kcal.

Sposób przygotowania:

  1. Na gorąco – porcję Pesso zalać taką samą ilością gorącej wody (na przykład 1 szklanka Pesso + jedna szklanka wody; 1 szklanka Pesso to około 2–3 porcje), następnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem na ok. 2 minuty, ponownie wymieszać i odczekać jeszcze 3 minuty.
  2. Na zimno – porcję Pesso zalać taką samą ilością zimnej wody, następnie wymieszać. Po około 10 minutach ponownie wymieszać i odczekać jeszcze 15 minut.

Opakowanie: 180 g (w środku książeczka z przepisami)
Cena: ok. 4,50 zł

Zobacz również: Produkty, które powinny być zawsze na talerzu razem

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kuchnia:

Galaretka Pastelowa o smaku Lychee Coctail – Wodzisław Pesso Makaron Pszenno-Gryczany Wodzisław Galaretka Pastelowa o smaku Blue Ocean – Wodzisław Pesso – jedyny na rynku makaron bez gotowania Wodzisław Wiosenna eksplozja radości Wielkanocne inspiracje od Lindt Nowe Werther’s Original Creamy Filling i pyszny świat karmelu Odchudzasz się? Zjedz sushi! Jak wybrać i porcjować gęś – krótki poradnik Gąska na staropolskim stole Gęsia pierś na sałatce z rukoli i kiełków rzodkiewki Pierś gęsia na bananach i pomarańczach Gęsina – najlepsza wśród drobiu? O wyższości gęsiny nad innymi rodzajami mięs Gulasz z gęsi – również dla dbających o linię Jak zrobić omlet? „Zanurz się w morzu pyszności” – kilka słów o książce Pauliny Krajewskiej „Delicje i łakocie” Recenzja książki „Domowe wypieki” Joanny Niedobeckiej „Kulinarne podróże po Chorwacji” – recenzja Sok – bogactwo witamin i substancji odżywczych 5 porcji zdrowia – rola warzyw, owoców i soków w prawidłowym odżywianiu dziecka. Podsumowanie debaty Co to znaczy porcja warzyw lub owoców? Prawidłowe odżywianie dziecka w wieku przedszkolnym i szkolnym – na co zwrócić uwagę? W świecie luksusu i subtelnej koronki Poczuj nowy smak kawy w letnie, ciepłe dni dzięki wyjątkowym ekspresom Nivona CafeRomatica

Popularne w tym tygodniu:

Galaretka Niebieska – Wodzisław Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem bez pieczenia – Wodzisław Sernik na zimno z galaretką – Wodzisław Zupy krem Wodzisław – aksamitna porcja warzyw Pasztety warzywne Wodzisław