Jak zrobić naleśniki

Dla niektórych naleśniki to jedna z najłatwiejszych potraw, a dla innych coś, co "na pewno nie wyjdzie". Kluczowa jest konsystencja ciasta — nie może być za gęste, gdyż naleśniki wyjdą grube i gumowate. Ja lubię dość rzadkie ciasto, dzięki któremu powstają cieniutkie i bardzo delikatne naleśniki. Jeśli są za grube, po prostu rozrzedzam ciasto mlekiem. Niektórzy dodają wody gazowanej, by były pulchne. No, a nadzienie… to już tylko kwestia wyobraźni.

Źródło: foodwishes

Zobacz również: 7 sposobów, aby wychować szczęśliwe dziecko

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kuchnia:

Jak zrobić omlet? Sos do gołąbków Pobierz przepis na pyszne batoniki müsli z otrębami i żurawiną Jak przygotować idealny smoothie w 8 prostych krokach? Jak przygotować jabłkowo-cynamonowe chipsy? Kurczak po indyjsku Nowe spojrzenie na domowy hummus Pomysł na dietetycznego łososia Słodycze - zdrowe czy nie? Stwórz idealną sałatkę owocową! Poznaj przepis na owoce morza dla początkujących Ile wiemy o zdrowym żywieniu? Jak zdrowo grillować? 2 aromatyczne dania z tymiankiem "Schudnij pysznie wiosną i latem" - do wygrania w konkursie Jak stworzyć idealnego burgera w 5 prostych krokach? Co zapakować do piknikowego koszyka? Jak przygotować zupę brokułową z jogurtem greckim? Przygotuj makaron z sosem z ciecierzycy! Jak upiec wiosenne ciasto z rabarbarem? Jak przygotować wegetariańskie spaghetti carbonara? Przygotuj prosty lunch do pracy! Stwórz kolorowy sernik na Wielkanoc! 2 pomysły na szybki deser z mikrofali